Is een game stuur echt nodig?

Realistisch game stuur

Ben je van plan om games te spelen waarbij een game stuur van pas komt? Dan zijn er een aantal factoren die meespelen bij het kiezen voor een game stuurwiel. Bij racegames kan ik uit eigen ervaring melden dat een game stuur echt enorm gaaf kan zijn om te hebben. Er is echter een groot verschil tussen sturen van een paar tientjes en een echt professioneel stuur van enkele honderden euro’s. In het geval van professionele sturen is een game stuurwiel inderdaad een toevoeging, maar bij de goedkopere sturen ben je waarschijnlijk binnen enkele keren er op uitgekeken en grijp je liever terug naar de standaard controller. Wil je meer informatie over wat nu kwalitatief goede controllers en sturen zijn, of meer informatie over gamen in het algemeen? Dan kun je natuurlijk op het internet rondkijken, alleen als echte fan kun je ook in overweging nemen om eens naar het Game Developers Conference van Europa te gaan. Dit jaar is deze kans al verkeken, maar in het begin van 2017 is er weer een nieuwe kans.