Geld verdienen met Gamen

Stel, je houdt van gamen en je bent ook nog eens erg goed. Je speelt eerst tegen de computer en later tegen andere gamers via het Internet. Daar leer je dat je eigenlijk best gemakkelijk wint en tot de top in jouw land behoort. Dan zou je er zomaar eens aan kunnen denken om professioneel gamer te worden en je geld met gamen te verdienen. Maar hoe werkt dat precies?

Als professioneel gamer kun je je het best specialiseren in één of twee spelletjes. Deze spelletjes moet je vervolgens ontzettend veel oefenen tot je ze van binnen en van buiten kent. Als je eenmaal goed genoeg bent zul je op zoek moeten naar een toernooi. Je kunt het beste met de kleinere toernooien beginnen. De grotere toernooien betalen meer prijzengeld uit maar zijn ook lastiger om binnen te komen.

Mocht je nu goed zijn in gamen en je hebt veel plezier, maar je bent net niet goed genoeg om veel te winnen. Dan kun je er ook voor kiezen geld te verdienen door middel van streamen. Dat betekend dat je jezelf filmt terwijl je speelt en commentaar geeft bij wat de kijkers zien. Dit kun je bijvoorbeeld doen op Twitch. Als je populair wordt kan dit een hele leuke inkomstenbron zijn.

professioneel gamer, league of legends, toernooi